Witajcie w świecie serów!
Blisko 100 przepisów na sery; 60 przepisów na potrawy z serem i mnóstwo innych serowych smaczków
Przemiana mleka w ser, to zadanie, o które może pokusić się każdy z nas. Nawet w warunkach domowych możemy, eksperymentując z rodzajami mleka, czasem dojrzewania i temperaturą można osiągnąć zaskakujące rezultaty, które sprawią radość nie tylko nam, ale także naszym najbliższym. A jeśli zabawa nam się spodoba, może być inspiracją do założenia dochodowego zajęcia.
Książka gromadzi także wskazówki i receptury wypróbowane poprzez innych entuzjastów serów, historyjki o słynnych serowarach oraz przeróżne ciekawostki. Doświadczonym serowarom pomoże wznieść się na wyżyny tej sztuki, a początkującym – jak pewnie stawiać pierwsze kroki.
„W tej książce odszukacie wszystko, co początkujący serowar powinien wiedzieć, żeby już za pierwszym razem stworzyć nadzwyczajny ser." San Francisco Examiner

Autorzy: Carroll Ricki

DOMOWY WYRÓB SERÓW WYD. 3, oprawa broszurowa

od PLN