Wekowanie, zamrażanie, suszenie, robienie solanek i przechowywanie w piwnicy owoców, ziół i warzyw Ciesz się owocami i warzywami zachowującymi świeżość poprzez cały rok Nie musisz mieć sporo czasu i lat doświadczeń za sobą, by bez trudu przygotowywać przetwory z owoców i warzyw wyhodowanych we własnym ogrodzie. Jasne i proste instrukcje dadzą Ci poczucie pewności siebie i wiedzę, w jaki sposób zamrażać, suszyć, wekować, przechowywać w piwnicy i w solankach wszystkie skarby, jakie proponuje nam natura. Zetrzyj i zamroź nadmiar cukinii — nieprzeciętnie nada się do wielu potraw poprzez całą zimę. Kup na targu warzywnym skrzynkę pomidorów i zrób z nich pikantny sos pomidorowy. Zawekuj nadmiar fasolki szparagowej z własnego ogródka, aby móc się cieszyć świeżymi warzywami przez cały rok, mieć nadzwyczajny podarek. Rady i przepisy zawarte w tej książce pozwolą Ci odżywiać się poprzez cały rok zdrowymi lokalnymi produktami lub samodzielnie wyhodowanymi we własnym ogrodzie.

DOMOWE KONSERWOWANIE ŻYWNOŚĆI / RM, READ ME

od PLN