
Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie "smarowidłem" wspaniałym na kanapki. Nasz gust zmienił się wyraźnie od czasów babć, a przetwory te coraz częściej kuszą nas słodkimi korzennymi nutami lub ostrym aromatem chili i octu. Stały siędoskonałym dodatkiem do serów, mięs i deserów. Przygotowuje się je w mgnieniu oka. Bez względu na to, czy są słodkie, pikantne, czy łagodne, za każdym razem smakują genialnie. W książce zawarto: kilkadziesiąt przepisów na pyszne i zdrowe dżemy, galaretki i marmolady. Rady mistrzów kuchni, którzy podpowiadają, jak użyć te domowe przetwory. Przepisy na świetne dania obiadowe, drinki i desery z dodatkiem dżemów i galaretek. Propozycje niezwykłych dodatków do dżemów np. W postaci alkoholu, orzechów, czekolady, egzotycznych przypraw.
- Autorzy: Trausner Walter
- Ciężar: 0,27
- Format: 16.5x23.5cm
- ISBN: 9788377732762
- Języki: polski
- Kod wydawcy: 20215
- Miejscowość: Warszawa
- objętość: 96
- Oprawa: Miękka
- PKWiU: 58.11.1
- Podtytuł: Dżemy, galaretki, marmolady
- Rok wydania: 2014
- typ publikacji: KS
- Wydanie: 2
- Wydawca: RM
- Wysokość: 8