Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie "smarowidłem" wspaniałym na kanapki. Nasz gust zmienił się wyraźnie od czasów babć, a przetwory te coraz częściej kuszą nas słodkimi korzennymi nutami lub ostrym aromatem chili i octu. Stały siędoskonałym dodatkiem do serów, mięs i deserów. Przygotowuje się je w mgnieniu oka. Bez względu na to, czy są słodkie, pikantne, czy łagodne, za każdym razem smakują genialnie. W książce zawarto: kilkadziesiąt przepisów na pyszne i zdrowe dżemy, galaretki i marmolady. Rady mistrzów kuchni, którzy podpowiadają, jak użyć te domowe przetwory. Przepisy na świetne dania obiadowe, drinki i desery z dodatkiem dżemów i galaretek. Propozycje niezwykłych dodatków do dżemów np. W postaci alkoholu, orzechów, czekolady, egzotycznych przypraw.

  • Autorzy: Trausner Walter
  • Ciężar: 0,27
  • Format: 16.5x23.5cm
  • ISBN: 9788377732762
  • Języki: polski
  • Kod wydawcy: 20215
  • Miejscowość: Warszawa
  • objętość: 96
  • Oprawa: Miękka
  • PKWiU: 58.11.1
  • Podtytuł: Dżemy, galaretki, marmolady
  • Rok wydania: 2014
  • typ publikacji: KS
  • Wydanie: 2
  • Wydawca: RM
  • Wysokość: 8

Domowe przetwory - Wysyłka od 3,99 (2014)

od PLN