Oto poradnik, z którego dowiesz się jak uwędzić lub upiec mięso. Wieprzowina, wołowina, baranina, dziczyzna czy także drób – właściwe przygotowanie nie tylko konserwuje, ale i poprawia smak mięsa. W książce doświadczony masarz opisuje, jak solić, peklować, suszyć, wędzić i gotować szynki, boczek, żeberka, wędzonkę, schab, golonkę, łopatkę i sporo innych smakołyków. Ponad 100 i: informacje na temat urządzeń i dodatków, precyzyjne wskazówki i rady profesjonalisty, wypróbowane przepisy oparte na naturalnych składnikach, porady zezwalające unikać błędów. Prezentacja na CD Domowy wyrób kiełbas.

  • Autorzy: Gahm Bernhard
  • Ciężar: 0,472
  • Format: 16.5x23.5cm
  • ISBN: 9788379930067
  • Język oryginalny: niemiecki
  • Języki: polski
  • Kod wydawcy: 23051
  • Miejscowość: Warszawa
  • objętość: 128
  • Oprawa: Miękka
  • PKWiU: 58.11.1
  • Rok wydania: 2016
  • Tłumacze: Mac Renata
  • wariant publikacji: KS
  • Tytuł oryginalny: Fleisch pokeln und rauchern
  • Wydawca: Rea
  • Wysokość: 10

Wędzenie oraz domowy wyrób wędlin + cd, Bernhard Gahm

od 12.39 PLN