Uniwersalna bezglutenowa mąka, którą można użyć do wykonania omletów, klusek ziemniaczanych, makaronu, beszamelu oraz do zagęszczania zup, sosów i panierowania mięsa. Produkt nie zawiera glutenu, pszenicy, laktozy, mleka i jaj.

komponenty: Skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, mąka kukurydziana, substancja zagęszczająca: guma guar, dekstroza. Sposób przygotowania: Przepis na pyzy ziemniaczane:elementy: 1 kg mącznych ziemniaków, 3 żółtka, ok.

150 g mąki Mehl Farine, 50 g masła, sól, gałka muszkatołowa.Sposób wykonania: Obrane ziemniaki ugotować na miękko i odstawić do wystygnięcia. Następnie przecisnąć je poprzez praskę, zespolić z żółtkami i roztopionym masłem.

Dodać mąkę, przyprawić i ugnieść do uzyskania jednolitej masy. Nawilżyć ręce i uformować pyzy. Zagotować osoloną wodę, obniżyć temperaturę i włożyć przygotowane pyzy. Odczekać, aż samoistnie wypłyną na powierzchnię, wyłowić i gotowe.

tabela wartości odżywczych Wartość odżywcza w 100g produktu: Wartość energetyczna w 100g produktu: 344 kcal / 1 459 kJ Tłuszcz, w tym: 0,5 g - kwasy nasycone 0,1 g Węglowodany, w tym: 82 g - cukry 1,7 g Błonnik 4,7 g Białko 1,0 g Sól 0,01 g Informacja o alergenach: produkt może zawierać nieduże ilości soi.

Kraj produkcji: Włochy

Mehl Farine - bezglutenowa mąka uniwersalna 1kg

od PLN