Kiełki dyni w smaku są słodkie i finezyjnie chrupiące. Stanowią wspaniały dodatek do sałatek i kanapek, można nimi jeszcze posypać ziemniaki albo podawać z twarogiem. Nasiona na kiełki dyni zawierają mnóstwo substancji odżywczych, takich jak: magnez, cynk, żelazo i witamin: z grupy B i witaminy A. Komponenty: 100% kiełki dyni*.*towar pochodzący z upraw ekologicznych Sposób użycia: W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób: nasiona należy moczyć od 8 do 14 godzin w letniej, przegotowanej wodzie. Następnie, należy ułożyć je na talerzu wyłożonym wilgotną gazą albo ligniną i odstawić w ciepłe, zacienione miejsce. Co 3-4 godziny całość należy spryskiwać wodą. Po dobie kiełki są gotowe do spożycia. Kraj produkcji: Polska

Nasiona na kiełki - dynia 50g

od PLN